laurierkers
Laurierkers Wikipedia.
Laurierkers op Wikispecies. De laurierkers Prunus laurocerasus is een groenblijvende plant uit de rozenfamilie Rosaceae die van nature voorkomt in Zuidoost Europa en Klein-Azië. 1 Als boom kan de laurierkers een hoogte van 14 m bereiken, maar hij komt ook als struik voor, bijvoorbeeld in bossen.
Herrmansch
Laurierkers Prunus laurocerasus met e-gezondheid.be Drupal.
Verzorging van het gehoor. Opgeblazen gevoel, aerofagie. Laurierkers Prunus laurocerasus. Laurierkers Prunus laurocerasus. Mise à jour le 26/05/2003 00h00. Dosering/Wijze van gebruik. De laurierkers is een struik of heester met grote glanzende leerachtige bladeren die het hele jaar door groen blijven.
voice-over
Laurierkers Rotundifolia Prunus laurocerasus Rotundifolia' MijnTuin.org.
Er zijn verschillende ziekten waar deze boom last van zou kunnen krijgen, maar in de praktijk treden ze zelden op. De snelle groei en sterkte van de laurierkers kunnen ervoor zorgen dat deze struik snel de juiste grootte bereikt of juist te groot wordt. Door regelmatig flink te snoeien houdt u de laurierkers binnen de perken.
autoleningen
Laurierkers: paplaurier en compagnie Landbouwleven.
Hulst doet het niet zo goed in de volle zon en rododendrons laten zich moeilijk scheren en stelt extra eisen aan de bodem. Dan is de laurierkers of een van zijn vele selecties vaak een goed alternatief voor het aanplanten van een groenblijvende haag.
Laurierkers; Online bij Budgetplant.be. Unieke bezorgservice!
De Latijnse Prunus laurierkers. In het Latijns wordt de laurierkers de prunus laurocerasus genoemd. Echter gebruikt mijn vaak de benaming prunus laurierkers om de laurierkers aan te duiden. Veel mensen verwarren de laurierkers met de laurier kruiden, echter zijn dit twee verschillende plantsoorten.
Laurierkers.
Toch is deze haagplant geen verwant van het bekende keukenkruid, het is een kersenboom, vandaar de naam laurierkers, die een letterlijke vertaling is van het Latijnse laurocerasus. De naam laurierkers is zeker correcter dan het kortere laurier, omdat die laatste naam nu eenmaal al de naam van een ander plantje is.
Snoeien gewone Laurierkers Bakker.com.
Snoeien laurierkers als haag. Bij een laurierkers die u gebruikt als haag, wordt aanbevolen om twee keer per jaar te snoeien. Let daarbij wel op de twee groeiperiodes die de laurierkers ieder jaar heeft en stem uw snoeigedrag daarop af.
Laurierkers Prunus laurocerasus Belgisch Antigifcentrum.
Sommige planten zijn giftig voor dieren. Home Natuur Planten Bessen Laurierkers Prunus laurocerasus. Laurierkers Prunus laurocerasus. De bessen van de laurierkers zijn weinig giftig. Na de inname van minder dan 5 bessen van deze plant volstaat het om het kind wat water te laten drinken.
Laurierkers of bladhoudende sierkers Soorten haagplanten Groengeert.
Het is een snelle groeier, geschikt voor o.m. hogere hagen die volle schaduw zeer goed kan verdragen. Tot slot is er nog de Prunus lusitanica of Portugese lauriekers die een wat smaller en kleiner blad heeft dan de gewone laurierkers.
Prunus l. Laurier.
De laurierkers is ook eigenlijk een kerselaar, een fruitboom, maar de kersen kunt u best niet eten, want ze zijn giftig. Deze plant wordt om zn mooi gebladerte geplant en daarmee is het niet gek, dat wij haar naar haar blad noemen: laurier.

Contacteer ons